Nieuws
Ontmoetingsbijeenkomst voor ouders met kanker van jonge kinderen
en spreekuur kindertherapeut : Stichting ‘kLEEF!’
07-01-2021
Kanker treft mensen van alle leeftijden. Niet alleen degene die ziek zijn maar iedereen erom heen. Wanneer een ouder kanker heeft, nemen de ouders soms de kinderen in bescherming en de kinderen de ouders. Bij kinderen kan dat gevoelens als boosheid, verdriet, angst, jaloezie veroorzaken en dat uit zich in bepaald gedrag. Dan kan het fijn zijn om met een buitenstaander te praten. Spelenderwijs kan misschien een weg worden gevonden naar een nieuw evenwicht.
Maar ook ouders hebben vragen: doe ik het wel goed, wat vertel ik, hoe ga ik om met het gedrag van mijn kind, zijn er boekjes om samen te lezen, enz. Ook kan het prettig zijn om hier met andere ouders over te praten. Herkennen en delen van vragen en twijfels kan al de nodige rust geven.
De kindertherapeut heeft tweemaal per maand een spreekuur bij Stichting ‘kLEEF! voor ouders en voor kinderen. Het spreekuur is bedoeld als een laagdrempelige manier om vragen te stellen.
3 tips voor sterke botten
Om je botten sterk te houden, kun je zelf iets doen. De kans wordt dan kleiner dat je een bot breekt.
Lees meerHoelang kun je op één been staan? Dit zegt het
Het lijkt misschien eenvoudig om op één been te staan, maar naarmate mensen ouder worden, wordt het voor velen steeds moeilijker. Hoelang je op één been kan staan, zegt niet alleen iets over hoe krachtig je bent, maar het is ook een belangrijke indicator van veroudering.
Lees meerWil je stoppen met roken of vapen?
Met de gratis app van Stoptober op je telefoon krijg je 28 dagen lang adviezen en steun om het stoppen vol te houden.
Lees meerKan ik een coronaprik krijgen?
In de herfst zijn er weer prikken tegen corona. Die zijn voor dezelfde mensen die ook de griepprik kunnen krijgen.
Lees meer70 procent van Nederlanders wil vlees niet opgeven
Volwassenen eten bij 63 procent van alle hoofdmaaltijden vlees. Van de 7 hoofdmaaltijden in een week eten Nederlanders dus gemiddeld 4,4 maaltijden met vlees. Van de andere hoofdmaaltijden zijn 1,8 vegetarisch of volledig plantaardig (veganistisch) en 0,8 maaltijden met ...
Lees meer70% van Nederlanders wil vlees niet opgeven
Volwassenen eten bij 63 procent van alle hoofdmaaltijden vlees. Van de 7 hoofdmaaltijden in een week eten Nederlanders dus gemiddeld 4,4 maaltijden met vlees. Van de andere hoofdmaaltijden zijn 1,8 vegetarisch of volledig plantaardig (veganistisch) en 0,8 maaltijden met ...
Lees meer50 gram vlees per dag vergroot het risico op diabetes type 2
Uit nieuw internationaal onderzoek blijkt dat het eten van vlees, en dan vooral bewerkt vlees en onbewerkt rood vlees, het risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 verhoogt. Met slechts 50 gram per dag, gaat het risico al met 15 procent omhoog.
Lees meerWat is genoeg drinken?
1,5 tot 2 liter drinken is normaal. Is het erg warm? Of verlies je vocht omdat je ziek bent? Drink dan meer.
Lees meerNVWA: 'volkorenproducten niet altijd echt volkoren'
Ruim een kwart van de door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzochte volkorenproducten wordt onterecht volkoren genoemd. Dat is een vorm van misleiding. De NVWA heeft producenten daarvoor officiële waarschuwingen gegeven en bestuurlijke boetes opgelegd. ...
Lees meerZo slaap je beter
Slaap je slecht? Met de slaapadviezen van Thuisarts.nl slaap je beter.
Lees meer